upgrade mageia 5 to 6 (32 bit)

Νti-nos
Δημοσιεύσεις: 102
Εγγραφή: Σάβ Νοέμ 15, 2014 02:06 am

Re: upgrade mageia 5 to 6 (32 bit)

Δημοσίευση από Νti-nos » Σάβ Νοέμ 18, 2017 17:20 pm

Τελικα μετα απο επιμονο ψαξιμο εβγαλα καποια ακρη ως αναφορα την επιφανεια kde που με ενδιαφερει περισσοτερο, η οποια ειναι στην κυριολεξια παναλαφρη, σε σχεση με αλλες (kde) διανομες.
Το προβλημα δημιουργειτε μολις παταω αυτοματη συνδεση και οχι στα vmware tools τα οποια στο kde ειδα οτι λειτουργουνε κανονικα, απλα επειδη οταν μπαινω την 1η φορα στην διανομη, επιλεγω αυτοματη συνδεση ταυτοχρονα κανω εγκατασταση και των vm tools και ειχα την εντυπωση, οτι το προβλημα ωφειλοτανε στα vmware tools.
Ξαναεκανα εγκατασταση και το διαπιστωσα αυτο, οσο δηλ. εμπαινα με κωδικο, λειτουργουσε μια χαρα, μολις επελεξα αυτοματη συνδεση παπαλα, μου εμφανιζει ενα μαυρο φοντο και δεν μπορω να κανω τιποτα, στα errata δεν ειδα κατι, δεν ξερω εαν προκειτε για bug, παντως στην προηγουμενη διανομη στην 5 αυτοματα εμπαινα, χωρις κανενα προβλημα.
Eπισης τωρα που μπαινω σε recovery mode, (δεν μπορω να μπω σε κανονικη λειτουργια), στις ρυθμισεις συστηματος. στην οθονη εισοδου, για προχωρημενους, μου εμφανιζει ενα σωρο χρηστες https://ibb.co/nvY5TR ενω κανονικα θα επρεπε να εμφανιζε μονο το ονομα χρηστη που εχω δωσει και την επιφανεια εργασιας (plasma), επιλεγω το ονομα χρηστη μου, παταω εφαρμογη, λογικα θα επρεπε να μπω κανονικα κι ομως το επαναφερει σε αλλο ονομα χρηστη (messagebus), ξερετε πως μπορω να διαγραψω τους αλλους χρηστες απο recovery mode, γιατι μαλλον εκει εντοπιζετε το προβλημα, ωστε να εμφανιζει μονο το δικο μου, μηπως κατορθωσω και μπω χωρις username και password?
Ευχαριστω

Άβαταρ μέλους
nikos_k
Δημοσιεύσεις: 299
Εγγραφή: Τετ Ιουν 01, 2011 06:05 am
Been thanked: 2 φορές

Re: upgrade mageia 5 to 6 (32 bit)

Δημοσίευση από nikos_k » Κυρ Νοέμ 19, 2017 03:59 am

Νti-nos έγραψε:
Σάβ Νοέμ 18, 2017 17:20 pm
μου εμφανιζει ενα σωρο χρηστες
Και εγώ, αν μπω στις ρυθμίσεις του ΚεΝτεΕ, και τσεκάρω το...
. . . |x| Αυτόματη σύνδεση
μου εμφανίζει ένα σωρό χρήστες.
Δεν δοκίμασα, να δω τι γίνεται, αν μετά κάνω είσοδο με το SDDM.

Γιατί δεν ρυθμίζεις τον «Διαχειριστή σύνδεσης χρηστών» από τα εργαλεία της Μαγείας;
. . . Κέντρο Ελέγχου της Μαγείας --> Εκκίνηση --> Ρυθμίστε το διαχειριστή σύνδεσης χρηστών
. . . Κέντρο Ελέγχου της Μαγείας --> Εκκίνηση --> Ρυθμίστε την αυτόματη σύνδεση χρήστη

Νti-nos
Δημοσιεύσεις: 102
Εγγραφή: Σάβ Νοέμ 15, 2014 02:06 am

Re: upgrade mageia 5 to 6 (32 bit)

Δημοσίευση από Νti-nos » Κυρ Νοέμ 19, 2017 23:18 pm

Επειδη σε recovery mode δεν λειτουργει το Κεντρο Ελεγχου της Mαγειας, βρηκα σε ενα site οτι στην διαδρομη /etc/sddm.conf, εαν αλλαξεις το ονομα χρηστη και βαλεις το δικο σου, μπαινεις αυτοματα, μερος του αρχειου, ειναι στην παρακατω μορφη.

Κώδικας: Επιλογή όλων

 [Autologin]
Relogin=false
Session=01plasma.desktop
User=messagebus
Εαν εκει που λεει messagebus βαλεις το δικο σου username, λυνετε το προβλημα, εφ'οσον το Κεντρο Ελεγχου, (σε recovery mode), δεν λειτουργει.
Το λαθος μου ητανε, απο την αρχη δεν επελεξα αυτοματη συνδεση μεσω του Κεντρου Ελεγχου, αλλα μεσα απο τις ρυθμισεις συστηματος, οθονη εισοδου, για προχωρημενους και τσεκαρα την αυτοματη συνδεση, το οποιο δεν ξερω για ποιο λογο δεν λειτουργει μετα απο επανεκκινηση και μου εμφανιζε, μαυρο φοντο και δεν μπορουσα να κανω τιποτα για να το διορθωσω, μεχρι που καταλαβα, που ωφειλοτανε το προβλημα.
Αυτη την στιγμη, μπαινω κανονικα και χωρις καποιο προβλημα
Σας ευχαριστω για τις απαντησεις,
Επισης ενας λογος που μπερδευτηκα, ειναι οτι σε ολες τις διανομες kde, μεσα απο τις ρυθμισεις συστηματος->οθονη εισοδου, τσεκαροντας την αυτοματη συνδεση, οπως εχω στην φωτο, μπαινεις χωρις username password.

Άβαταρ μέλους
nikos_k
Δημοσιεύσεις: 299
Εγγραφή: Τετ Ιουν 01, 2011 06:05 am
Been thanked: 2 φορές

Re: upgrade mageia 5 to 6 (32 bit)

Δημοσίευση από nikos_k » Δευ Νοέμ 20, 2017 16:08 pm

Μερικές απορίες και διευκρινήσεις:
* Δεν καταλαβαίνω πώς, από recovery mode, μπαίνεις στις Ρυθμίσεις Συστήματος του ΚεΝτεΕ και όχι στο Κέντρο Ελέγχου της Μαγείας.

* Το Κέντρο Ελέγχου της Μαγείας λειτουργεί και σε μη γραφικό περιβάλλον. Για να το δοκιμάσεις, απλά άνοιξε μια παράλληλη κονσόλα με Alt+Ctl+F3, κάνε σύνδεση σαν υπερχρήστης, και δώσε την εντολή « mcc ». ΌΜΩΣ, δεν λειτουργούν όλα τα εργαλεία τις Μαγείας σε μη γραφικό περιβάλλον. Το Κέντρο Ελέγχου της Μαγείας, δηλαδή, δεν θα είναι πλήρης. Και, δυστυχώς, απ' ότι βλέπω, δεν λειτουργεί σε μη γραφικό περιβάλλον και το drakautologin,
το οποίο ρυθμίζει την αυτόματη σύνδεση του χρήστη. Λίγο δώρο άδωρον :mrgreen: , δηλαδή. Απλά για άλλες περιπτώσεις...

* Να υποθέσω ότι, όταν ρύθμισες την αυτόματη σύνδεση από τις Ρυθμίσεις Συστήματος του ΚεΝτεΕ, ή είχες συνδεθεί σαν υπερχρήστης, ή μετά σου ζήτησε την κωδικό υπερχρήστη, για να αποθηκεύσει τις αλλαγές στις ρυθμίσεις του SDDM.

* Λογικά, πάντως, στις Ρυθμίσεις Συστήματος του ΚεΝτεΕ, όταν επιλέγουμε αυτόματη σύνδεση, δεν θα έπρεπε να εμφανίζονται όλοι οι άλλοι ΜΗ πραγματικοί χρήστες (ftp, apache, κλπ κλπ).

Κλίνω, τώρα γιατί ήρθαν τα ανίψια, και θα αρχίζουν να σκαλίζουν τον υπολογιστή :mrgreen: .

Νti-nos
Δημοσιεύσεις: 102
Εγγραφή: Σάβ Νοέμ 15, 2014 02:06 am

Re: upgrade mageia 5 to 6 (32 bit)

Δημοσίευση από Νti-nos » Δευ Νοέμ 20, 2017 18:08 pm

nikos_k έγραψε: * Το Κέντρο Ελέγχου της Μαγείας λειτουργεί και σε μη γραφικό περιβάλλον. Για να το δοκιμάσεις, απλά άνοιξε μια παράλληλη κονσόλα με Alt+Ctl+F3, κάνε σύνδεση σαν υπερχρήστης, και δώσε την εντολή « mcc ». ΌΜΩΣ, δεν λειτουργούν όλα τα εργαλεία τις Μαγείας σε μη γραφικό περιβάλλον. Το Κέντρο Ελέγχου της Μαγείας, δηλαδή, δεν θα είναι πλήρης. Και, δυστυχώς, απ' ότι βλέπω, δεν λειτουργεί σε μη γραφικό περιβάλλον και το drakautologin,
το οποίο ρυθμίζει την αυτόματη σύνδεση του χρήστη. Λίγο δώρο άδωρον :mrgreen: , δηλαδή. Απλά για άλλες περιπτώσεις...
Σε εμενα δεν ανοιγει καθολου, εαν ανοιγε δεν θα ειχα θεμα, ευτυχως που βρηκα σε αυτο το site https://wiki.archlinux.org/index.php/SDDM#Autologin την συγκεκριμενη λυση
nikos_k έγραψε: * Να υποθέσω ότι, όταν ρύθμισες την αυτόματη σύνδεση από τις Ρυθμίσεις Συστήματος του ΚεΝτεΕ, ή είχες συνδεθεί σαν υπερχρήστης, ή μετά σου ζήτησε την κωδικό υπερχρήστη, για να αποθηκεύσει τις αλλαγές στις ρυθμίσεις του SDDM.
Ειναι οπως στην φωτο που εχω ανεβασει, ενω επιλεγω αυτοματη συνδεση παταω εφαρμογη και στην συνεχεια μου ζηταει κωδικο υπερχρηστη
nikos_k έγραψε: * Λογικά, πάντως, στις Ρυθμίσεις Συστήματος του ΚεΝτεΕ, όταν επιλέγουμε αυτόματη σύνδεση, δεν θα έπρεπε να εμφανίζονται όλοι οι άλλοι ΜΗ πραγματικοί χρήστες (ftp, apache, κλπ κλπ).
Κι ομως τους εμφανιζει, δεν ξερω εαν προκειτε και για bug, γιατι οπως ειπα σε ολες τις διανομες kde, με αυτη την μεθοδο μπαινω, χωρις username passwd και δεν ειχα κανενα θεμα
Nα πω επισης οτι σε recovery mode μπαινεις παντα ως υπερχρηστης (root) και με την εντολη: startx

Άβαταρ μέλους
nikos_k
Δημοσιεύσεις: 299
Εγγραφή: Τετ Ιουν 01, 2011 06:05 am
Been thanked: 2 φορές

Re: upgrade mageia 5 to 6 (32 bit)

Δημοσίευση από nikos_k » Τρί Νοέμ 21, 2017 04:37 am

Έκανα μία αναφορά του θέματος, σε bug της Μαγείας, όπου κάποιος είχε σχεδόν το ίδιο πρόβλημα με τον SDDM :
Bug 21877 - systemsettings5 sddm auto login dialogue is too dangerous for non-savvy users, as it defaults to breaking the system

Νti-nos
Δημοσιεύσεις: 102
Εγγραφή: Σάβ Νοέμ 15, 2014 02:06 am

Re: upgrade mageia 5 to 6 (32 bit)

Δημοσίευση από Νti-nos » Τρί Νοέμ 21, 2017 23:16 pm

Kαλα εκανες, καποια στιγμη, θα κοιταξω να το κανω κανονικη εγκατασταση, να δω εαν παρουσιαζει και εκει, το ιδιο προβλημα.

Νti-nos
Δημοσιεύσεις: 102
Εγγραφή: Σάβ Νοέμ 15, 2014 02:06 am

Re: upgrade mageia 5 to 6 (32 bit)

Δημοσίευση από Νti-nos » Κυρ Νοέμ 26, 2017 15:17 pm

Για να μην ανοιγω αλλο θεμα, παρατηρησα επισης οτι ο καδος απορριμματων, οταν διαγραφουμε κατι δεν αλλαζει χρωμα, κανονικα επρεπε να εχει γινει κοκκινος, μετα την εισαγωγη απορριμματων, αλλα παραμενει μπλε https://postimg.org/image/i303nfqcb/ το εκανα κατεπαναληψη, αλλα το χρωμα δεν αλλαζε.
Εαν δεν υπαρχει καποιο αλλο θεμα, (που δεν νομιζω), μαλλον προκειτε και εδω για bug, τα εικονιδια, ειναι τα default, (breeze), αλλα και με αλλα θεματα που δοκιμασα, δεν ειδα καποια αλλαγη.

Απάντηση