Πρόβλημα με την ανάλυση

panayiotis
Δημοσιεύσεις: 8
Εγγραφή: Τρί Οκτ 25, 2011 19:24 pm

Πρόβλημα με την ανάλυση

Δημοσίευση από panayiotis » Τρί Οκτ 25, 2011 19:28 pm

καλησπερα παιδιά. είμαι νέος στη mageia και γενιά στα linux. έχω το εξείς πρόβλημα: όταν προσπαθώ να δώ ένα βίντεο σε πλήρη οθόνη κάνει αυτόματα restart.... προφανώς είναι πρόβλημα στην ανάλυση οθόνης και ίσως πρέπει να κατεβάσω τους σωστούς drivers... την κάρτα γραφικών μου την αναγνωρίζει ώς SIS 670/671 based cards.

καμία ιδέα κανείς;

Άβαταρ μέλους
airmaik
Δημοσιεύσεις: 637
Εγγραφή: Τρί Ιουν 07, 2011 16:44 pm

Re: Πρόβλημα με την ανάλυση

Δημοσίευση από airmaik » Τρί Οκτ 25, 2011 20:02 pm

καλως ηρθες φιλε

λοιπον παμε μια να δουμε τι εχεις κανει

για την καρτα γραφικών πρωτα πρεπει να ενεργοποιησεις τα αποθετηρια

δες αυτο το video

viewtopic.php?f=17&t=8

μετα για την ενεργοποιήσει δες αυτό

http://www.mandrivalinux.gr/index.php?o ... d&Itemid=2


οταν εννοεις οτι πηγαινεις να δεις ενα βιντεο τι εννοεις ,στο youtube π,χ?

το adobe flash player το κατεβασες?

και γενικα για δωσε καποιες λεπτομερεις για τι διανομη εβαλες 32 ή 64 bit

τι καρτα γραφικων εχεις ?
Intel Core i5-6300U CPU @ 2.40GHz ‖ RAM 7860 MiB ‖ HP 8079 - HP HP EliteBook 840 G3
Intel Skylake GT2 [HD Graphics 520] [8086:1916] {i915}
wlp2s0: Intel Wireless 8260 [8086:24f3] (rev 3a) ⋮ enp0s31f6: Intel Ethernet Connection I219-LM [8086:156f] (rev 21)

panayiotis
Δημοσιεύσεις: 8
Εγγραφή: Τρί Οκτ 25, 2011 19:24 pm

Re: Πρόβλημα με την ανάλυση

Δημοσίευση από panayiotis » Τρί Οκτ 25, 2011 22:41 pm

σε ευχαριστώ πολύ για την άμεση ανταπόκριση. ενημέρωσα τα αποθετήρια.

η διανομή μου είναι 32 bit.

πρόβλημα δεν έχω σε βίντεο του ίντερνετ (youtube κτλ) καθότι έχω κατεβάσει adobe fhash player.

το πρόβλημα υφίσταται όταν πάω να παίξω βίντεο που έχω στον σκληρό του υπολογιστή μου ( πχ με vlc ή όποιο άλλο πρόγραμμα)

μπορώ να παίξω το βίντεο αλλά εάν πάω να το μεγενθύνω (προβολή ολόκληρης οθόνης) κάνει restart o υπολογιστής. έχει κάτι να κάνει με screen resolution...

η κάρτα γραφικών μου είναι sis 670/671 ....

please i need help....

John66
Δημοσιεύσεις: 249
Εγγραφή: Σάβ Ιουν 04, 2011 20:00 pm

Re: Πρόβλημα με την ανάλυση

Δημοσίευση από John66 » Τετ Οκτ 26, 2011 01:37 am

Laptop έχεις ή desktop;
Αν είναι desktop, τι τροφοδοτικό έχεις;
Επειδή γράφεις ότι είναι θέμα screen resolution, η οθόνη σου τι ανάλυση έχει; Αναγνωρίζεται σωστά;
Mageia 1 x86_64 KDE
AMD Phenom X3 8650 2,30 GHz | 4 GB DDR2 800 MHz | GIGABYTE GA-M720-US3 | XFX GeForce 7900 GS -256 MB DDR3 | HEROICHI 500 Watt 80+ | Wireless USB Level One WUA-0603

panayiotis
Δημοσιεύσεις: 8
Εγγραφή: Τρί Οκτ 25, 2011 19:24 pm

Re: Πρόβλημα με την ανάλυση

Δημοσίευση από panayiotis » Τετ Οκτ 26, 2011 08:53 am

John66 έγραψε:Laptop έχεις ή desktop;
Αν είναι desktop, τι τροφοδοτικό έχεις;
Επειδή γράφεις ότι είναι θέμα screen resolution, η οθόνη σου τι ανάλυση έχει; Αναγνωρίζεται σωστά;
έχω ένα laptop Quest (ελληνικής κατασκευής). Στο mageia control center στο πεδίο monitor αναγνωρίζεται ώς flat panel 1280X800 και στο πεδίο resolution γράφει automatic (24bb).... καμία ιδέα;

έχω βρεί ένα σχετικό θέμα εδώ https://bugs.mageia.org/show_bug.cgi?id=730 ωστόσο δεν πολυκαταλαβαίνω τι θέλει... καθότι είμαι αρχάριος

John66
Δημοσιεύσεις: 249
Εγγραφή: Σάβ Ιουν 04, 2011 20:00 pm

Re: Πρόβλημα με την ανάλυση

Δημοσίευση από John66 » Σάβ Νοέμ 05, 2011 13:47 pm

panayotis

οι τελευταίες 10 ημέρες ήταν πολύ αγχωτικές για μένα, και δεν μπόρεσα να επανέλθω στο πρόβλημα που έχεις με την κάρτα σου.
Ελπίζω να είσαι ακόμη μαζί μας (αν και το πρόβλημα αναπαραγωγής βίντεο σε πλήρη οθόνη, δεν είναι και ο σοβαρότερος λόγος για αλλαγή διανομής).

Για την περίπτωση που ήδη έχεις βρει λύση ή το πρόβλημα διορθώθηκε, θα περιοριστώ -αρχικά- στα παρακάτω:

1. Όταν επιλέξεις να παίξει το βίντεο σε προβολή πλήρους οθόνης, ο υπολογιστής σου κάνει επανεκκίνηση (restart, reboot), δηλαδή σβύνει και ξανανάβει,
που σημαίνει ότι βλέπεις το ΒΙOS να κάνει POST.... ή σε βγάζει στην οθόνη σύνδεσης του γραφικού περιβάλλοντος (login screen), εκεί δηλαδή που επιλέγεις τον χρήστη και βάζεις τον κωδικό του, και πατάς "σύνδεση"; (επειδή ο σύνδεσμος για την αναφορά σφάλματος που παρέθεσες, σ' αυτό -το δεύτερο- αναφέρεται, δηλ. "κρασάρει" ο Χ server)

2. Ποιο γραφικό περιβάλλον χρησιμοποιείς; KDE ή Gnome;

3. Γράφεις στο προηγούμενο μήνυμά σου ότι η οθόνη σου αναγνωρίζεται: "ώς flat panel 1280X800".
Δεν είναι αυτή η σωστή ανάλυση της οθόνης;

4. Από ό,τι διάβασα στο bug report που παρέθεσες, η κάρτα σου δεν υποστηρίζει 3D γραφικά. Mήπως προσπάθησες να ενεργοποιήσεις τρισδιάστατα γραφικά (για παράδειγμα, έχεις κατεβάσει το compiz fusion) και αυτό πιθανόν δημιουργεί το πρόβλημα;

5. Από την αναφορά σφάλματος (bug report) πάλι, στην οποία αναφέρεσαι:
α. Στο τερματικό δώσε την εντολή

Κώδικας: Επιλογή όλων

lspcidrake -v | grep Card
και γράψε εδώ το αποτέλεσμα.
β. Επίσης, ψάξε για τυχόν αναφορές στην διαδρομή: /var/log/ (κυρίως μετά από κάποιο κρασάρισμα).
π.χ. Xorg.0.log ή Xorg.0.log.old ή Xorg.1.log (ή με οποιοδήποτε άλλο νούμερο στην ονομασία του αρχείου)
ή κάποια άλλη αναφορά σε διαδρομή ή σε αρχείο που έχει στην ονομασία: gdm ή kdm (ανάλογα αν χρησιμοποιείς Gnome ή KDE)

6. Το πρόβλημα που αντιμετωπίζεις συμβαίνει με όλα τα media player; Δοκίμασες να εγκαταστήσεις το smplayer ή το kmplayer και να δοκιμάσεις τι γίνεται;

7. Δοκίμασε να συνδεθείς με τον λογαριασμό χρήστη: xguest να δεις αν το πρόβλημα επιμένει.
Mageia 1 x86_64 KDE
AMD Phenom X3 8650 2,30 GHz | 4 GB DDR2 800 MHz | GIGABYTE GA-M720-US3 | XFX GeForce 7900 GS -256 MB DDR3 | HEROICHI 500 Watt 80+ | Wireless USB Level One WUA-0603

Άβαταρ μέλους
billver
Δημοσιεύσεις: 59
Εγγραφή: Τετ Ιούλ 27, 2011 13:38 pm

Re: Πρόβλημα με την ανάλυση

Δημοσίευση από billver » Πέμ Μαρ 08, 2012 18:54 pm

να ρωτήσω.. πως μπορώ να βάλω να μου τρέχει από το πρόγραμμα εκκίνησης το nvidia settings?

Άβαταρ μέλους
airmaik
Δημοσιεύσεις: 637
Εγγραφή: Τρί Ιουν 07, 2011 16:44 pm

Re: Πρόβλημα με την ανάλυση

Δημοσίευση από airmaik » Πέμ Μαρ 08, 2012 21:24 pm

στην ενεργοποιηση της καρτας την κατω επιλογή την εχεις τσεκαρισμένη?

http://img546.imageshack.us/img546/9356/71960104.png
Intel Core i5-6300U CPU @ 2.40GHz ‖ RAM 7860 MiB ‖ HP 8079 - HP HP EliteBook 840 G3
Intel Skylake GT2 [HD Graphics 520] [8086:1916] {i915}
wlp2s0: Intel Wireless 8260 [8086:24f3] (rev 3a) ⋮ enp0s31f6: Intel Ethernet Connection I219-LM [8086:156f] (rev 21)

John66
Δημοσιεύσεις: 249
Εγγραφή: Σάβ Ιουν 04, 2011 20:00 pm

Re: Πρόβλημα με την ανάλυση

Δημοσίευση από John66 » Τρί Μαρ 13, 2012 21:01 pm

billver, τι εννοείς:
να ρωτήσω.. πως μπορώ να βάλω να μου τρέχει από το πρόγραμμα εκκίνησης το nvidia settings?
Η εφαρμογή nvidia display settings εμφανίζεται στο: Μενού >> Εργαλεία >> Εργαλεία Συστήματος
όταν έχεις εγκαταστήσει τους ιδιόκτητους οδηγούς nvidia, δεν χρειάζεται να κάνεις κάτι εσύ.
Αν δεν κατάλαβα κάτι, ενημέρωσέ με.
Mageia 1 x86_64 KDE
AMD Phenom X3 8650 2,30 GHz | 4 GB DDR2 800 MHz | GIGABYTE GA-M720-US3 | XFX GeForce 7900 GS -256 MB DDR3 | HEROICHI 500 Watt 80+ | Wireless USB Level One WUA-0603

Άβαταρ μέλους
airmaik
Δημοσιεύσεις: 637
Εγγραφή: Τρί Ιουν 07, 2011 16:44 pm

Re: Πρόβλημα με την ανάλυση

Δημοσίευση από airmaik » Τετ Μαρ 14, 2012 21:56 pm

απλα εχει κανει καποιες διορθωσεις στην αναλυση οπως φαινεται και απο αυτην την συζητηση

viewtopic.php?f=7&t=69&start=20

και μετα απο καθε επανεκκίνηση δεν του κρατάει τις ρυθμισεις, αυτες στο gnome τις περναει στο start up/login με ενα

Κώδικας: Επιλογή όλων

nvidia-settings -l

και το τρεχει με την εκκινηση του συστηματος και αμεσως διωρθωνεται η αναλυση στο kde αν δεν κανω λαθος πρέπει να το βαλει στο

Ρυθμίσεις συστήματος > Έναρξη και τερματισμός > Αυτόματη εκκίνηση > Προσθήκη προγράμματος
Intel Core i5-6300U CPU @ 2.40GHz ‖ RAM 7860 MiB ‖ HP 8079 - HP HP EliteBook 840 G3
Intel Skylake GT2 [HD Graphics 520] [8086:1916] {i915}
wlp2s0: Intel Wireless 8260 [8086:24f3] (rev 3a) ⋮ enp0s31f6: Intel Ethernet Connection I219-LM [8086:156f] (rev 21)

Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης