προβλημα με την ενεργοποιηση της καρτας γραφικων

Άβαταρ μέλους
airmaik
Δημοσιεύσεις: 637
Εγγραφή: Τρί Ιουν 07, 2011 16:44 pm

Re: προβλημα με την ενεργοποιηση της καρτας γραφικων

Δημοσίευση από airmaik » Δευ Οκτ 10, 2011 18:53 pm

ενταξει τους εβαλα,και παει μια χαρα ,αποτι φαινεται

απλως εχω μια τελευταια απορεια,τωρα εγκατεστησε τους σωστους drivers για αυτην την καρτα,η απλα εβαλα μια παρομοια?

ευχαριστω παντως γιαννη για τον χρονο σου
Intel Core i5-6300U CPU @ 2.40GHz ‖ RAM 7860 MiB ‖ HP 8079 - HP HP EliteBook 840 G3
Intel Skylake GT2 [HD Graphics 520] [8086:1916] {i915}
wlp2s0: Intel Wireless 8260 [8086:24f3] (rev 3a) ⋮ enp0s31f6: Intel Ethernet Connection I219-LM [8086:156f] (rev 21)

John66
Δημοσιεύσεις: 249
Εγγραφή: Σάβ Ιουν 04, 2011 20:00 pm

Re: προβλημα με την ενεργοποιηση της καρτας γραφικων

Δημοσίευση από John66 » Δευ Οκτ 10, 2011 19:12 pm

Τους έβαλες από τα αποθετήρια (εγκατάσταση και απεγκατάσταση λογισμικού); Οι σωστοί είναι.
Στην εφαρμογή για τις ρυθμίσεις της nvidia πρέπει να βλέπεις και την έκδοσή τους: 275.09.07
Αυτοί είναι οι νεώτεροι -σταθεροί- για την Mageia 1.

Τελικά, άδικα ανησύχησες. Όλα πήγαν μια χαρά.

Μετά από λίγες μέρες που θα χρησιμοποιείς την καινούργια κάρτα, γράψε και τις εντυπώσεις σου, γιατί το σκέφτομαι για κάποια καινούργια, στους επόμενους 1-2 μήνες.
Πως πάει σε σχέση με την παλιότερη που είχες, ποια είναι η πιο "δύσκολή" ή "βαριά" εφαρμογή που την χρησιμοποίησες.
Πως πάει από κατανάλωση (και τι τροφοδοτικό χρησιμοποιείς), θερμοκρασίες, κλπ.

"Καλοφόρετη"!
Mageia 1 x86_64 KDE
AMD Phenom X3 8650 2,30 GHz | 4 GB DDR2 800 MHz | GIGABYTE GA-M720-US3 | XFX GeForce 7900 GS -256 MB DDR3 | HEROICHI 500 Watt 80+ | Wireless USB Level One WUA-0603

Άβαταρ μέλους
airmaik
Δημοσιεύσεις: 637
Εγγραφή: Τρί Ιουν 07, 2011 16:44 pm

Re: προβλημα με την ενεργοποιηση της καρτας γραφικων

Δημοσίευση από airmaik » Δευ Οκτ 10, 2011 19:15 pm

οκ θα γραψω εντυπωσεις σε καμια 10αρια μερες,
Intel Core i5-6300U CPU @ 2.40GHz ‖ RAM 7860 MiB ‖ HP 8079 - HP HP EliteBook 840 G3
Intel Skylake GT2 [HD Graphics 520] [8086:1916] {i915}
wlp2s0: Intel Wireless 8260 [8086:24f3] (rev 3a) ⋮ enp0s31f6: Intel Ethernet Connection I219-LM [8086:156f] (rev 21)

John66
Δημοσιεύσεις: 249
Εγγραφή: Σάβ Ιουν 04, 2011 20:00 pm

Re: προβλημα με την ενεργοποιηση της καρτας γραφικων

Δημοσίευση από John66 » Δευ Οκτ 10, 2011 20:02 pm

Δεν θέλω να σε ανησυχήσω, αλλά μπήκα στο Kέντρο Ελέγχου Μageia >> Υλικό >> Ρύθμιση του εξυπηρετητή Γραφικών (ή όπως το λέει στα ελληνικά)
και είδα ότι έχει και επιλογή: GeForce 400 and later. Δεν την είχα ξαναδεί (ή προσέξει), μιας και έχω μια ταπεινή 7900 GS.
Όταν έγραψες για την επιλογή "400" σε προηγούμενο μήνυμα, το μυαλό μου πήγε στις παλιές nvidia (ΜΧ), πριν 10-12 χρόνια.

Αλλά ψάχνοντας σε μια λίστα με τις σειρές επεξεργαστών nvidia, GeForce 400 (και GeForce 500) ονομάζουν την καινούργια σειρά, με την κωδική ονομασία "Fermi".
Οπότε, νομίζω (χωρίς να είμαι και απόλυτα σίγουρος) ότι έπρεπε να επιλέξεις: GeForce 400 and later και όχι GeForce 6100 to GeForce 360, όπως σου είπα πριν.
Δεν δοκιμάζεις να το κάνεις;
Πιθανότατα, να μην κατεβάσει άλλον driver, αλλά να ρυθμίσει καλύτερα αυτόν που έχεις ήδη.
Κάνε και την απαραίτητη επανεκκίνηση μετά, κι αν είναι εντάξει, τότε είχα λάθος.

Συγγνώμη, αν τυχόν δημιούργησα κάποιο πρόβλημα.
Mageia 1 x86_64 KDE
AMD Phenom X3 8650 2,30 GHz | 4 GB DDR2 800 MHz | GIGABYTE GA-M720-US3 | XFX GeForce 7900 GS -256 MB DDR3 | HEROICHI 500 Watt 80+ | Wireless USB Level One WUA-0603

Άβαταρ μέλους
airmaik
Δημοσιεύσεις: 637
Εγγραφή: Τρί Ιουν 07, 2011 16:44 pm

Re: προβλημα με την ενεργοποιηση της καρτας γραφικων

Δημοσίευση από airmaik » Δευ Οκτ 10, 2011 20:08 pm

πρωτα πρεπει να βγαλω αυτην που εβαλα και μετα να ενεργοποιησω την άλλην?η πανω σε αυτην να ενεργοποιησω και την αλλη

και αν ναι πως γινετε απεγκατασταση διοτι δεν το γνωριζω αυτο
Intel Core i5-6300U CPU @ 2.40GHz ‖ RAM 7860 MiB ‖ HP 8079 - HP HP EliteBook 840 G3
Intel Skylake GT2 [HD Graphics 520] [8086:1916] {i915}
wlp2s0: Intel Wireless 8260 [8086:24f3] (rev 3a) ⋮ enp0s31f6: Intel Ethernet Connection I219-LM [8086:156f] (rev 21)

John66
Δημοσιεύσεις: 249
Εγγραφή: Σάβ Ιουν 04, 2011 20:00 pm

Re: προβλημα με την ενεργοποιηση της καρτας γραφικων

Δημοσίευση από John66 » Δευ Οκτ 10, 2011 21:19 pm

Όχι, απλώς διάλεξε την άλλη επιλογή (GeForce 400 and later) και συνέχισε όπως συνήθως.
Mageia 1 x86_64 KDE
AMD Phenom X3 8650 2,30 GHz | 4 GB DDR2 800 MHz | GIGABYTE GA-M720-US3 | XFX GeForce 7900 GS -256 MB DDR3 | HEROICHI 500 Watt 80+ | Wireless USB Level One WUA-0603

Άβαταρ μέλους
airmaik
Δημοσιεύσεις: 637
Εγγραφή: Τρί Ιουν 07, 2011 16:44 pm

Re: προβλημα με την ενεργοποιηση της καρτας γραφικων

Δημοσίευση από airmaik » Δευ Οκτ 10, 2011 21:30 pm

το εκανα αλλα δεν μου περασε τιποτα
Intel Core i5-6300U CPU @ 2.40GHz ‖ RAM 7860 MiB ‖ HP 8079 - HP HP EliteBook 840 G3
Intel Skylake GT2 [HD Graphics 520] [8086:1916] {i915}
wlp2s0: Intel Wireless 8260 [8086:24f3] (rev 3a) ⋮ enp0s31f6: Intel Ethernet Connection I219-LM [8086:156f] (rev 21)

John66
Δημοσιεύσεις: 249
Εγγραφή: Σάβ Ιουν 04, 2011 20:00 pm

Re: προβλημα με την ενεργοποιηση της καρτας γραφικων

Δημοσίευση από John66 » Δευ Οκτ 10, 2011 22:00 pm

Μπορεί να μην χρειαζότανε να εγκαταστήσει τίποτα.
Άλλωστε, ο driver είναι ένας (απ' ό,τι γνωρίζω).
ίσως να είναι πιο απαραίτητος ο διαχωρισμός του τύπου της κάρτας για τους free drivers (nouveau & vesa).
Αν βρω κάτι σχετικό, θα σ' ενημερώσω.
Τώρα πάντως πρέπει να δείχνει στους drivers: GeForce 400 and later.
Οπότε όλα καλά.
Περιμένω εντυπώσεις σε καμιά 10ριά μέρες.
Mageia 1 x86_64 KDE
AMD Phenom X3 8650 2,30 GHz | 4 GB DDR2 800 MHz | GIGABYTE GA-M720-US3 | XFX GeForce 7900 GS -256 MB DDR3 | HEROICHI 500 Watt 80+ | Wireless USB Level One WUA-0603

Άβαταρ μέλους
airmaik
Δημοσιεύσεις: 637
Εγγραφή: Τρί Ιουν 07, 2011 16:44 pm

Re: προβλημα με την ενεργοποιηση της καρτας γραφικων

Δημοσίευση από airmaik » Τρί Οκτ 11, 2011 00:21 am

ενα πρόβλημα που εντόπισα ειναι οτι επειδή η κοπελα μου παιζει καποια παιχνιδια στο facebook ,και ειδα οτι σε φουλ αναλυση εκει που εβαζε το ποντικι εκανε κατι πράσινα τετράγωνα αρκετα μεγαλα,ειχε προβλημα δηλαδη

δεν ξερω που οφείλετε,αν οφειλετε π,χ στην καρτα η στο adobe flash player

απλα για να ειμαι σιγουρος αμα κατέβασα σωστα το flash ,πηγα απο εδω

http://get.adobe.com/flashplayer/otherversions/

επελεξα 64 bit και κατω στην αρχη επελεξα το tar.gz

μετα αφου ειδα οτι ειχε προβλημα κατεβασα το rpm αρχειο αλλα παλι τα ιδια

κανω κατι λαθος?

απλα να πω οτι μόλις ειδα μια ταινια σε 1080p και πραγματικα πετούσε,δεν μου κολλούσε καθολου η ταινια
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος airmaik την Τρί Οκτ 11, 2011 09:45 am, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Intel Core i5-6300U CPU @ 2.40GHz ‖ RAM 7860 MiB ‖ HP 8079 - HP HP EliteBook 840 G3
Intel Skylake GT2 [HD Graphics 520] [8086:1916] {i915}
wlp2s0: Intel Wireless 8260 [8086:24f3] (rev 3a) ⋮ enp0s31f6: Intel Ethernet Connection I219-LM [8086:156f] (rev 21)

Άβαταρ μέλους
dglent
Δημοσιεύσεις: 932
Εγγραφή: Τετ Ιουν 01, 2011 05:42 am
Τοποθεσία: Γαλλία

Re: προβλημα με την ενεργοποιηση της καρτας γραφικων

Δημοσίευση από dglent » Τρί Οκτ 11, 2011 09:31 am

To flash 64bit υπάρχει πλέον διαθεσιμο στην mageia 1

Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης