Σελίδα 1 από 1

Αφαίρεση της Title Bar στον Firefox

Δημοσιεύτηκε: Τετ Αύγ 29, 2012 11:23 am
από Opanos
Αν θεωρείτε -όπως εγώ- άχρηστη την ύπαρξη της Title Bar στον Firefox, δηλαδή να γίνει έτσι:

Εικόνα

παρακάτω θα δούμε έναν τρόπο να απαλλαγούμε απο αυτή.

Το πρώτο και μοναδικό που έχουμε να κάνουμε είναι να εγκαταστήσουμε το πρόσθετο "Oxygen KDE".

Μετά κάνοντας δεξί κλικ στο εικονίδιο του Firefox (πάνω αριστερά) επιλέγουμε το "Title Bar" και ακολουθούμε τις αναλυτικότατες οδηγίες που θα δούμε στο νέο tab που θα ανοίξει.

Δύο πραγματάκια μετά πρέπει να προσέξουμε.
1. Επειδή θα χαθούν τα εικονίδια Max,Min, Close θα πρέπει να τα προσθέσουμε εμείς χειροκίνητα επιλέγοντας το "Customize" και προσθέτοντας το εικονίδιο που τα περιέχει και τα τρία μαζί, όπου μας βολεύει.
2. Μάλλον θα χαθεί το εικονίδιο "add tab" αλλά το διπλό κλικ δίπλα στο τελευταίο ανοιχτό, κάνει ακριβώς την ίδια δουλειά.

Re: Αφαίρεση της Title Bar στον Firefox

Δημοσιεύτηκε: Δευ Σεπ 03, 2012 16:38 pm
από John66
Μπορείς να το κάνεις χωρίς να χρειαστεί να εγκαταστήσεις το πρόσθετο "Oxygen KDE":

Κλικ στο μενού του παραθύρου (το εικονίδιο του firefox, τέρμα πάνω αριστερή γωνία) >> Για προχωρημένους >> Τσεκάρεις το: "Χωρίς περίγραμμα".

Επειδή δεν θα υπάρχει πια το περίγραμμα, δεν θα υπάρχει πια και το εικονίδιο του μενού του παραθύρου (που μόλις χρησιμοποιήθηκε) για να το ξανα-χρησιμοποιήσεις, ούτε και τα 3 κουμπιά στα δεξιά (κλεισίματος, μεγιστοποίησης-επαναφοράς και ελαχιστοποίησης).
Μπορείς όμως να χρησιμοποιήσεις τον συνδυασμό πλήκτρων Alt + F3 για να εμφανιστεί το μενού του παραθύρου και να πας πάλι >> Για προχωρημένους >> και να ξετσεκάρεις το: "Χωρίς περίγραμμα", οπότε επανέρχεται το παράθυρο του firefox στην προηγούμενη κατάσταση.
(Όταν επιλέξεις αρχικά: "Χωρίς περίγραμμα", θα σου εμφανίσει ένα μικρό παράθυρο επιβεβαίωσης και θα σου γράφει αυτές τις πληροφορίες).

Με αυτόν τον τρόπο, δεν εξαφανίζεται και το εικονίδιο "add tab" !!!

Αυτή η λειτουργία δεν ισχύει μόνο για τον firefox, αλλά για όλες τις εφαρμογές, επειδή είναι λειτουργία του διαχειριστή παραθύρων του KDE και όχι κάποιας συγκεκριμένης εφαρμογής.